Receptbeskrivning
Feta- o Olivbiffar
Ingredienser
för
500 g nötfärs
1 dl kärnfria oliver
1 st ägg
1 dl grädde
1 dl ströbröd
fetaost
salt o peppar
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk kalvfond
1 dl kärnfria oliver
1 st ägg
1 dl grädde
1 dl ströbröd
fetaost
salt o peppar
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk kalvfond
Beskrivning
500g blandfärs
en näve kärnfria oliver (färg efter smak)
1st. ägg
1 dl grädde
3msk ströbröd
fetaost i bit
salt & peppar
1dl vatten
2dl grädde
2dl creme fraiche
1-2msk kalvfond
salt & peppar
Blanda ströbröd och grädde, låt stå och svälla en stund (ströbrödet kan skippas om ni vill göra rätten LCHF). Blanda i ägg, färs, salt & peppar och rör till en smidig smet. Hacka oliverna och rör ner i färsen. Forma ca 8 biffar och tryck ner en bit fetaost i mitten och täpp till.
Stek biffarna i smör så de får fin färg runtom. Efterstek dem sedan färdiga i ugnen, 200 C, ca 10 min tills de är genomlagade.
Häll på vatten, grädde och cremefraiche i stekskyn. Smaka av med fond, salt & peppar (massor med nymalen svartpeppar!). Låt puttra tills det tjocknar något. Lägg ner de färdiga biffarna och låt puttra med en stund.
en näve kärnfria oliver (färg efter smak)
1st. ägg
1 dl grädde
3msk ströbröd
fetaost i bit
salt & peppar
1dl vatten
2dl grädde
2dl creme fraiche
1-2msk kalvfond
salt & peppar
Blanda ströbröd och grädde, låt stå och svälla en stund (ströbrödet kan skippas om ni vill göra rätten LCHF). Blanda i ägg, färs, salt & peppar och rör till en smidig smet. Hacka oliverna och rör ner i färsen. Forma ca 8 biffar och tryck ner en bit fetaost i mitten och täpp till.
Stek biffarna i smör så de får fin färg runtom. Efterstek dem sedan färdiga i ugnen, 200 C, ca 10 min tills de är genomlagade.
Häll på vatten, grädde och cremefraiche i stekskyn. Smaka av med fond, salt & peppar (massor med nymalen svartpeppar!). Låt puttra tills det tjocknar något. Lägg ner de färdiga biffarna och låt puttra med en stund.
Visningar: 129
Inlagt 2013-08-13 11:16:16






30 min