Receptbeskrivning
Satayspett
Ingredienser
för
Beskrivning
500g. kycklingfilé
2st. pressade vitlöksklyftor
2cm färsk ingefära (finriven)
1msk råsocker
1msk soja
1msk färskpressad limesaft
2tsk. sesamolja
1tsk koriander
1tsk gurkmeja
½tsk chilipulver
Skär filéerna i ca 1 cm stora tärningar och lägg dem i en stor skål.
Blanda vitlök, ingefära, socker, soja, limesaft, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver i en skål och häll över filéerna. Blanda väl sa att köttet är täckt. Låt stå i ca en timme.
Trä upp på blötlagda bambuspett och grilla. (I ugnen eller på riktigt)
Jordnötssås
2msk slätt jordnötssmör
2dl kokosgrädde (extra krämig kokosmjölk)
2tsk röd thaicurrypasta
1msk fisksås
1msk råsocker
Lägg jordnötssmör, kokosgrädde, currypasta och fisksås och socker i en kastrull. Hetta upp försiktigt under omrörning till en slät sås.
Servera med ris.
2st. pressade vitlöksklyftor
2cm färsk ingefära (finriven)
1msk råsocker
1msk soja
1msk färskpressad limesaft
2tsk. sesamolja
1tsk koriander
1tsk gurkmeja
½tsk chilipulver
Skär filéerna i ca 1 cm stora tärningar och lägg dem i en stor skål.
Blanda vitlök, ingefära, socker, soja, limesaft, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver i en skål och häll över filéerna. Blanda väl sa att köttet är täckt. Låt stå i ca en timme.
Trä upp på blötlagda bambuspett och grilla. (I ugnen eller på riktigt)
Jordnötssås
2msk slätt jordnötssmör
2dl kokosgrädde (extra krämig kokosmjölk)
2tsk röd thaicurrypasta
1msk fisksås
1msk råsocker
Lägg jordnötssmör, kokosgrädde, currypasta och fisksås och socker i en kastrull. Hetta upp försiktigt under omrörning till en slät sås.
Servera med ris.
Visningar: 141
Inlagt 2013-08-13 11:18:27






30 min