Receptbeskrivning
Vitlöksgratinerad hummer
Ingredienser
för
Beskrivning
2st. humrar
80g. mjukt smör
1st. bit parmesan (ca 80 gram)
3st. vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk persilja
saften och skalet av 1/2 citron
1 sats citronaioli:
2dl rapsolja ej kallpressad)
1st. helt ägg
1st. pressad vitlöksklyfta
1msk citronjuice
salt, vitpeppar
Gör aiolin först: Lägg ingredienserna i en hög bringare, sätt ner stavmixern i botten och kör tills du fått en majonnäs! Smaka av med salt och peppar.
Dela hummern (bara googla upp ett youtube klipp om du inte vet hur man gör) ta bort mage och bajssträng. (Min hummer var fryst och fick tina 1 dygn i kylskåp)
Blanda smöret, pressad vitlök, ost, citron och vitlök och fördela ovanpå varje hummer. Här kan man göra olika, en del tar ut hummerköttet och blandar med fyllningen men jag gillar när hummerköttet är helt.
Gratinera i ugn på 250 grader tills gratineringen fått färg!
80g. mjukt smör
1st. bit parmesan (ca 80 gram)
3st. vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk persilja
saften och skalet av 1/2 citron
1 sats citronaioli:
2dl rapsolja ej kallpressad)
1st. helt ägg
1st. pressad vitlöksklyfta
1msk citronjuice
salt, vitpeppar
Gör aiolin först: Lägg ingredienserna i en hög bringare, sätt ner stavmixern i botten och kör tills du fått en majonnäs! Smaka av med salt och peppar.
Dela hummern (bara googla upp ett youtube klipp om du inte vet hur man gör) ta bort mage och bajssträng. (Min hummer var fryst och fick tina 1 dygn i kylskåp)
Blanda smöret, pressad vitlök, ost, citron och vitlök och fördela ovanpå varje hummer. Här kan man göra olika, en del tar ut hummerköttet och blandar med fyllningen men jag gillar när hummerköttet är helt.
Gratinera i ugn på 250 grader tills gratineringen fått färg!
Visningar: 468
Inlagt 2013-08-13 11:44:40






30 min