Receptbeskrivning
Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng
Ingredienser
för
600 g kycklingfilé
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
1.5 dl svarta oliver
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 st purjolök
2 st morötter
1 st fänkål
1 krm svartpeppar
salt
vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
1.5 dl svarta oliver
salt och peppar
1 msk rapsolja
grönsaksgratäng
1 st zucchini 1 st purjolök
2 st morötter
1 st fänkål
1 krm svartpeppar
salt
vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde
gratinering
1.5 dl riven ost Beskrivning
1 Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpannan. Lägg dem i en ugnfast form. Blanda crème fraiche, fetaost, oliver, salt och peppar i en skål. Fördela sedan över kycklingfiléerna. Grädda i ugn 15–20 minuter.Gratängen:1 Värm ugnen till 200 grader. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem i smord ungsfastform. Salta och peppra, pressa över vitlöken. Häll över grädden. Strö över riven ost.
2 Grädda i ugnen 25–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
2 Grädda i ugnen 25–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Visningar: 563
Inlagt 2013-08-13 12:15:44

