Receptbeskrivning

Feta- o Olivbiffar

Ingredienser för
500 g nötfärs
1 dl kärnfria oliver
1 st ägg
1 dl grädde
1 dl ströbröd
fetaost
salt o peppar
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk kalvfond


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
500g blandfärs en näve kärnfria oliver (färg efter smak)
1st. ägg
1 dl grädde
3msk ströbröd fetaost i bit salt & peppar
1dl vatten
2dl grädde
2dl creme fraiche
1-2msk kalvfond salt & peppar Blanda ströbröd och grädde, låt stå och svälla en stund (ströbrödet kan skippas om ni vill göra rätten LCHF). Blanda i ägg, färs, salt & peppar och rör till en smidig smet. Hacka oliverna och rör ner i färsen. Forma ca 8 biffar och tryck ner en bit fetaost i mitten och täpp till. Stek biffarna i smör så de får fin färg runtom. Efterstek dem sedan färdiga i ugnen, 200 C, ca 10 min tills de är genomlagade. Häll på vatten, grädde och cremefraiche i stekskyn. Smaka av med fond, salt & peppar (massor med nymalen svartpeppar!). Låt puttra tills det tjocknar något. Lägg ner de färdiga biffarna och låt puttra med en stund.

Visningar: 573
Inlagt 2013-08-14 11:04:15