Receptbeskrivning
Rödbetssoppa med chèvreknäcke
Ingredienser
för
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 stora rödbetor
olja att fräsa i
1 dl röda linser
1 msk olivolja
1.25 höns- eller grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar
till servering:
50 g chèvre
50 g färskost (philadelphia)
salt och peppar
4 grovt gi-knäckebröd med linfrö
2 vitlöksklyftor
4 stora rödbetor
olja att fräsa i
1 dl röda linser
1 msk olivolja
1.25 höns- eller grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar
till servering:
50 g chèvre
50 g färskost (philadelphia)
salt och peppar
4 grovt gi-knäckebröd med linfrö
Beskrivning
1. 1.
2. Mixa chèvre och färskost i mixer eller matberedare. Ställ svalt till servering. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala rödbetorna och hacka dem.
3. 2.
4. Fräs lök, vitlök och rödbetor mjuka i olja. Häll på buljong. Tillsätt linserna och låt soppan koka under lock tills rödbetorna är mjuka. Krydda med salt och peppar och mixa soppan slät.
5. 3.
6. Bre ett lager ost på knäckebrödet och servera till soppan.
2. Mixa chèvre och färskost i mixer eller matberedare. Ställ svalt till servering. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala rödbetorna och hacka dem.
3. 2.
4. Fräs lök, vitlök och rödbetor mjuka i olja. Häll på buljong. Tillsätt linserna och låt soppan koka under lock tills rödbetorna är mjuka. Krydda med salt och peppar och mixa soppan slät.
5. 3.
6. Bre ett lager ost på knäckebrödet och servera till soppan.
Visningar: 656
Inlagt 2013-08-14 11:42:15

