Receptbeskrivning
Saltinbakad gös med chilisås
Ingredienser
för
1 st gös, fjällad (hel) 1,5 kg
1 st morot
1 st gul lök
50 g dill, hel med stjälkar
salt, peppar
saltblandningen:
4 dl vetemjöl
4 dl grovt salt
2 dl vatten
sås:
1 dl sambal olek
3 st skalade tomater
1 dl ketchup
2 st limefrukter, pressade
2 vitlök
2 msk socker
salt
1 st morot
1 st gul lök
50 g dill, hel med stjälkar
salt, peppar
saltblandningen:
4 dl vetemjöl
4 dl grovt salt
2 dl vatten
sås:
1 dl sambal olek
3 st skalade tomater
1 dl ketchup
2 st limefrukter, pressade
2 vitlök
2 msk socker
salt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Saltblandningen: Vispa ihop salt, mjöl och vatten och låt det hela stå för att svälla lite.
3. Fyll den väl sköljda fisken med finstrimlad morot, lök och dill. Salta och peppra sparsamt. Lägg lite av saltblandningen på smörpapper och lägg fisken ovanpå. Klä in med resten av saltsmeten. In i ugnen och baka i ca 25-30 min, längre tid för tjockare fisk.
4. Såsen: Den är en variant på mojosås, en chilisås från Kanarieöarna. Blanda socker och limesaft. Häll i ketchup, sambal och pressad vitlök. Blanda detta med mixade eller grovhackade tomater, salta.
5. Servera gärna allt med kokt rykande ris.
2. Saltblandningen: Vispa ihop salt, mjöl och vatten och låt det hela stå för att svälla lite.
3. Fyll den väl sköljda fisken med finstrimlad morot, lök och dill. Salta och peppra sparsamt. Lägg lite av saltblandningen på smörpapper och lägg fisken ovanpå. Klä in med resten av saltsmeten. In i ugnen och baka i ca 25-30 min, längre tid för tjockare fisk.
4. Såsen: Den är en variant på mojosås, en chilisås från Kanarieöarna. Blanda socker och limesaft. Häll i ketchup, sambal och pressad vitlök. Blanda detta med mixade eller grovhackade tomater, salta.
5. Servera gärna allt med kokt rykande ris.
Visningar: 223
Inlagt 2013-08-14 15:20:07






0 min