Receptbeskrivning

Mustig gös- och grönsaksgryta

Ingredienser för
fänkål i tärningar 100 g
morötter brandgula och gula i tärningar 100
purjolök, sköljd 50 g
rotselleri i tärningar 50 g
gul lök, hackad 50 g
vitlök, finhackad 1 klyfta
olivolja 0.5 dl
tomat i tärningar 100 g
potatis i tärningar 100 g
vitt vin 1 dl
grönsaks- eller hönsbuljong 5 dl
salt, peppar, färska örtkryddor
fankålsört och dill, hackad
gösfilfiléer utan skinn 3 – 400 g
smör eller olja att steka i


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vitlöksbröd:
2. Bred baguette eller alternativt annat vitt bröd med kryddsmör, vitlök och strö över en aning parmesan. Gräddas knaprigt i ugnen.
3. Tillredning:
4. Bryn försiktigt löken, vitlöken och purjolöken i olivolja. Tillsätt de övriga grönsakerna, inkl. tomaterna, och slå på det vita vinet. Täck med grönsaks- resp. hönsbuljongen. Koka upp och skumma av om det skulle behövas. Tillsätt potatistärningarna. Krydda och smaka av med örterna och dillen. Skär gösfiléerna i tärningar, krydda med salt och peppar. Bryn fisken i oljan och rör ned i grytan. Garnera med örterna och servera vitlöksbrödet till grytan.
5. Garnering:
6. Friterade lökringar och ett par droppar olivolja.

Visningar: 231
Inlagt 2013-08-14 15:21:43