Receptbeskrivning
Morberg lagar gös på glöd
Ingredienser
för
800 g gös, gärna hel
2 st tomater
1 st röd lök
6 st champinjoner
1 st citron
1 blandade örter (t ex: basilika, timjan, dill
nymalen peppar
citronpeppar
2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk smör
2 st tomater
1 st röd lök
6 st champinjoner
1 st citron
1 blandade örter (t ex: basilika, timjan, dill
nymalen peppar
citronpeppar
2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk smör
Beskrivning
1. Skölj ur gösen väl. Gnid in den med 1 tsk salt och nymalen vitpeppar. Skär tomaterna, löken, citronen och champinjonerna i bitar.
2. Blanda i en skål med olivolja örter, peppar, citronpeppar och resten av saltet.
3. Lägg gösen på ugnsfolie och fyll buken med fyllningen. Det är inte supernoga om allt inte får plats. Klicka smöret på gösen lägg på citronskivor.
4. Slå in gösen i folie (cirka 3-4 lager). Lägg paketet på glöden 25-30 minuter, alternativt sätt paketet i ugnen i 200 grader.
5. Veckla upp paketet. Om ni lagar du fisken på glöden kan du även potatisen bakas i foliepaket. Det tar cirka 40-45 minuter innan de är klara.
2. Blanda i en skål med olivolja örter, peppar, citronpeppar och resten av saltet.
3. Lägg gösen på ugnsfolie och fyll buken med fyllningen. Det är inte supernoga om allt inte får plats. Klicka smöret på gösen lägg på citronskivor.
4. Slå in gösen i folie (cirka 3-4 lager). Lägg paketet på glöden 25-30 minuter, alternativt sätt paketet i ugnen i 200 grader.
5. Veckla upp paketet. Om ni lagar du fisken på glöden kan du även potatisen bakas i foliepaket. Det tar cirka 40-45 minuter innan de är klara.
Visningar: 822
Inlagt 2013-08-14 15:23:09

