Receptbeskrivning

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser för
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
0.5 dl hackad dill
dillvippor till garnering
1 krm pepparmix
1 citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala potatisen och koka den mjuk under lock. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5-6 minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt. Tillsätt hackad dill och pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor. För alla Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Visningar: 572
Inlagt 2013-08-14 15:25:43