Receptbeskrivning

Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Ingredienser för
1 butternutpumpa (ca 900 g)
2 st lime
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk malen kryddpeppar
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk tahini (sesamfröpaste)
1 msk färskpressad limejuice
1 grön chili (t ex spansk peppar)
0.5 kruka koriander
4 msk olivolja
2 krm salt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.

Skala limen med kniv så att skalet och den vita hinnan försvinner. Skär limen i klyftor och skär sedan varje klyfta i skivor. Lägg i en bunke. Strö över 1 krm salt och ringla över 1 msk olja. Blanda och ställ åt sidan.

Dela pumpan på längden och skala den gärna. Gröp ur och släng fröna. Skär varje halva i cm-tjocka skivor.

Stöt kardemumman fint i mortel. Blanda med kryddpeppar, 2 krm salt och 3 msk olja.

Vänd runt pumpaskivorna med blandningen. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 20 minuter, tills pumpan mjuknat, vänd runt efter halva tiden. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Vispa ihop yoghurt, tahini, limejuice, 2 msk vatten och 2 krm salt. Dela, kärna ur och strimla chilin. Lägg upp pumpaskivorna på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med lime, chili och koriander.

Visningar: 224
Inlagt 2013-08-26 20:09:08