Receptbeskrivning
Gröna plättar med limesmör
Ingredienser
för
1 påse färsk spenat (à 250 g)
125 g salladslök
2 st gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 st ägg + 1 äggvita
50 g smält smör
0.5 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1.5 dl mjölk (3%)
olivolja till stekning
finrivet skal av 1 lime
1.5 msk färskpressad limejuice
1 st liten vitlök finhackad
1 krm chiliflakes
1 krm salt
0.5 tsk malen vitpeppar
125 g salladslök
2 st gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 st ägg + 1 äggvita
50 g smält smör
0.5 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1.5 dl mjölk (3%)
olivolja till stekning
limesmör
100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime
1.5 msk färskpressad limejuice
1 st liten vitlök finhackad
1 krm chiliflakes
1 krm salt
0.5 tsk malen vitpeppar
Beskrivning
Limesmöret:
Blanda alla ingredienser. Lägg på ett ark plastfolie och rulla till en korv. Vrid ändarna på plastfolien och låt smöret stelna i kylen.
Fräs spenaten i en stekpanna tills den har sjunkit ihop helt. Hacka spenaten grovt och ställ Ã¥t sidan. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.Â
Vispa ihop mjöl, bakpulver, 1 ägg, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa tills smeten är helt slät. Blanda ner salladslök, chili och spenat.
Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten. Stek plättar av smeten, 2 msk smet per plätt, i rikligt med olja i en stekpanna. Stek på varje sida tills de får en vacker och gyllene färg. Lägg över på hushållspapper och håll varmt. Servera med limesmör.
Blanda alla ingredienser. Lägg på ett ark plastfolie och rulla till en korv. Vrid ändarna på plastfolien och låt smöret stelna i kylen.
Fräs spenaten i en stekpanna tills den har sjunkit ihop helt. Hacka spenaten grovt och ställ Ã¥t sidan. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.Â
Vispa ihop mjöl, bakpulver, 1 ägg, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa tills smeten är helt slät. Blanda ner salladslök, chili och spenat.
Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten. Stek plättar av smeten, 2 msk smet per plätt, i rikligt med olja i en stekpanna. Stek på varje sida tills de får en vacker och gyllene färg. Lägg över på hushållspapper och håll varmt. Servera med limesmör.
Visningar: 225
Inlagt 2013-08-26 20:06:18






30 min