Receptbeskrivning

Gröna plättar med limesmör

Ingredienser för
1 påse färsk spenat (à 250 g)
125 g salladslök
2 st gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 st ägg + 1 äggvita
50 g smält smör
0.5 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1.5 dl mjölk (3%)
olivolja till stekning
limesmör
100 g rumsvarmt smör
finrivet skal av 1 lime
1.5 msk färskpressad limejuice
1 st liten vitlök finhackad
1 krm chiliflakes
1 krm salt
0.5 tsk malen vitpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Limesmöret:
Blanda alla ingredienser. Lägg på ett ark plastfolie och rulla till en korv. Vrid ändarna på plastfolien och låt smöret stelna i kylen.

Fräs spenaten i en stekpanna tills den har sjunkit ihop helt. Hacka spenaten grovt och ställ åt sidan. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. 

Vispa ihop mjöl, bakpulver, 1 ägg, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa tills smeten är helt slät. Blanda ner salladslök, chili och spenat.

Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten. Stek plättar av smeten, 2 msk smet per plätt, i rikligt med olja i en stekpanna. Stek på varje sida tills de får en vacker och gyllene färg. Lägg över på hushållspapper och håll varmt. Servera med limesmör.

Visningar: 225
Inlagt 2013-08-26 20:06:18