Receptbeskrivning

Rödbetsbröd med tapenade

Ingredienser för
25 g jäst
3 dl ljummet vatten (37°c)
5 msk olivolja
2 tsk salt
2 dl rårivna rödbetor
9 dl vetemjöl
2 dl svart tapenade
0.5 dl pumpakärnor


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lös upp jästen i vattnet.„ Rör ner olja†, salt och rivna rödbetor.

Blanda i mjölet och arbeta degen i maskin eller för hand till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt timme.

Kavla ut degen till 2 stycken cm-tjocka plattor på lätt mjölat bakbord. Bred på tapenade. Vik av degen mot mitten på varje "platta". Vik därefter över den resterande degen så att det blir som en limpa. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 45 minuter.

Sätt ugnen på 175°C. Pensla med vatten och strö över pumpakärnorna.

Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

Visningar: 397
Inlagt 2013-08-20 12:01:07