Receptbeskrivning

LCHF ugnspannkaka med räkstuvning

Ingredienser för
4 st ägg
1 dl grädde
250 g keso
1 dl ost (riven smakrik)
2.5 dl skalade räkor
2 msk smör
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk vitt vin
1 krm cayennepeppar
fiskbuljing/fiskfond efter behag
1 dl dill, finhackad
1 dl riven ost


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 g. keso
- 1 dl riven smakrik ost. Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form och strö den rivna osten ovanpå.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått din färg, ca 20-30 minuter. Räkstuvning:
2,5 dl skalade räkor
2 msk smör
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 skvätt vin (ca 1 msk)
1 krm cayennepeppar, ev salt
1 fiskbuljong eller fiskfond
1/2 dl finhackad dill ev. redning
1 dl riven ost Räkstuvningen:
Smält lite smör i en tjockbottnad kastrull, späd med gräddmjölken och vispa ner vin och kryddor. Smaka av. Låt allt småputtra tills det tjocknat. Red eventuellt. När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan och rör ner dill, ost och räkor. Häll stuvningen ovanpå pannkakan och servera alternativt servera stuvningen till ugnspannkakan.

Visningar: 517
Inlagt 2013-08-14 22:15:43