Receptbeskrivning
Grundkok av musslor
Ingredienser
för
800 g musslor
2 dl vin, vitt torrt
2 dl vatten
1 st lök, liten hackad gul
1 dl persilja, finhackad
0.5 msk timjan, finhackad färsk
2 dl vin, vitt torrt
2 dl vatten
1 st lök, liten hackad gul
1 dl persilja, finhackad
0.5 msk timjan, finhackad färsk
Beskrivning
1. Skrapa rent musslorna och tag bort skägget. Släng öppna musslor som inte stänger sig när man knackar på dem.
2. Koka upp vin, vatten, lök, persilja och timjan i en stor kastrull. Kasta ner alla musslorna och lägg på lock. Skaka om och koka ca 5 min tills musslorna öppnat sig. Sila och låt spadet stå och svalna. Sila det en gång till genom en silduk eller chinois.
3. Musslorna plockas ur skalen så fort de svalnat för att användas i andra rätter.
Visningar: 170
Inlagt 2013-08-15 14:49:48






0 min