Receptbeskrivning
Musslor, parmesangratinerade
Ingredienser
för
1 kg blåmusslor med skal
2 dl vitt vin
1 st persiljestjälk
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl bladpersilja, hackad
1 dl ströbröd, gjort på rivet torrt, vitt bröd
0.5 msk strösocker
0.5 dl god olivolja
75 g parmesanost, (parmigiano reggiano, gärna nyd
2 dl vitt vin
1 st persiljestjälk
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl bladpersilja, hackad
1 dl ströbröd, gjort på rivet torrt, vitt bröd
0.5 msk strösocker
0.5 dl god olivolja
75 g parmesanost, (parmigiano reggiano, gärna nyd
Beskrivning
1. Borsta och skölj musslorna ordentligt rena. Kontrollera att de är färska och friska. Om de har öppnat sig, slå dem försiktigt i diskbänken. De stänger sig då om de är friska. Kasta annars.
2. Koka upp vinet med en persiljestjälk och lägg i musslorna.
Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 3-5 minuter. Då är de klara.
3. Halvera musslorna så att de ligger i ena skalhalvan. Lägg på plåt.
4. Finhacka vitlök och persilja. Strö över musslorna. Salta sparsamt.
Fördela sedan ströbrödsblandningen. Droppa över olivolja.
5. Strö på riven parmesanosten. Hit kan förberedas.
6. Gratinera musslorna högt upp i 250° grill ca 3-4 minuter, passa noga.
2. Koka upp vinet med en persiljestjälk och lägg i musslorna.
Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 3-5 minuter. Då är de klara.
3. Halvera musslorna så att de ligger i ena skalhalvan. Lägg på plåt.
4. Finhacka vitlök och persilja. Strö över musslorna. Salta sparsamt.
Fördela sedan ströbrödsblandningen. Droppa över olivolja.
5. Strö på riven parmesanosten. Hit kan förberedas.
6. Gratinera musslorna högt upp i 250° grill ca 3-4 minuter, passa noga.
Visningar: 345
Inlagt 2013-08-15 14:50:26






0 min