Receptbeskrivning
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Ingredienser
för
ca 40 musslor färska i skal
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar
50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar
vitlöksbröd
ca 3 vitlöksklyftor 50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Borsta musslorna noga så att de blir rena. Sitter det mycket skräp på, skrapa med baksidan på en kniv. Tag bort "skägget", skölj noga. Kasta de musslor som inte stänger sig. Finhacka löken, hacka persiljan. Smält matfett i kastrullen. Fräs löken på medelvärme ett par min. Häll i vinet och persiljan och höj värmen. Lägg i musslorna och sjud under lock ca 5 min eller tills alla musslor öppnat sig. Vitlöksbröd: Pressa vitlöken och blanda samman med smöret. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Bred på ett rikligt lager på varje brödskiva. Gratinera i ugnen tills de är gyllengula. Tag upp musslorna med hålsleven och fördela i djupa tallrikar. Häll grädden i kastrullen och låt koka samman 1/2 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen på musslorna, servera vitlöksbrödet till.
Visningar: 485
Inlagt 2013-08-15 14:53:22






0 min