Receptbeskrivning

Gratinerade musslor

Ingredienser för
vitt vin
persiljestjälkar
1 schalottenlök
vitlök
1 kg musslor
lite pressad vitlök
salt
svartpeppar
klippt persilja
persilja
basilika
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skubba musslorna och skölj dem under kallt rinnande vatten. Dra bort eventuellt skägg och kasta de som öppnat sig och inte sluter sig när du knackar på dem.
2. Skala och finhacka vitlök och schlottenlök. Fräs löken mjuk i en gryta med lite smör.
3. Smält smöret och rör i mjölet. Rör ordentligt så att det inte bränns. Vispa i mjölk och grädde och låt koka i minst 5 minuter. Blanda i lite pressad vitlök, salt, svartpeppar, klippt persilja och riven parmesanost i såsen. Ta bort halva skalet från musslan och fyll den andra delen med blandningen. Klipp basilika och persilja och strö över resten av parmesanosten. Gratinera i ugnen på 225 grader tills musslorna fått fin gyllenbrun färg.

Visningar: 795
Inlagt 2013-08-15 14:57:14