Receptbeskrivning
Rödbetsbiffar på romansallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Http://rawfoodbyerica.se/2013/04/30/recept-rodbetsbiffar/
Rödbetorna hjälper till att rena levern. Du kan juica dem, råriva, köra i matberedaren som ”biffar” eller göra en smaskig rödbetskaka.
Variera ”biffarna” med valnötter, pepparrot, färska örtkryddor eller wasabipasta.
Rödbetsbiffar på romansallad
2 portioner
3 rödbetor, rårivna
2 morötter, rårivna
½ – 1 avokado
1- 2 tsk dijonsenap
½ dl pistagenötter, naturella
en skvätt citron
1 huvud romansallad
Garnering: kapris
Riv först rödbetor och morötter grovt antingen i din matberedare eller på rivjärnet. Kör dem sedan i matberedaren tillsammans med pistagenötter. Blanda ner avokado och kör igen. Smaka av med citron, havssalt och dijonsenap. Börja med en tesked senap och tillsätt gärna mer för starkare senapssmak. Lägg upp cirka en deciliter av röran på romansalladsbladet och toppa med kapris.
Rödbetorna hjälper till att rena levern. Du kan juica dem, råriva, köra i matberedaren som ”biffar” eller göra en smaskig rödbetskaka.
Variera ”biffarna” med valnötter, pepparrot, färska örtkryddor eller wasabipasta.
Rödbetsbiffar på romansallad
2 portioner
3 rödbetor, rårivna
2 morötter, rårivna
½ – 1 avokado
1- 2 tsk dijonsenap
½ dl pistagenötter, naturella
en skvätt citron
1 huvud romansallad
Garnering: kapris
Riv först rödbetor och morötter grovt antingen i din matberedare eller på rivjärnet. Kör dem sedan i matberedaren tillsammans med pistagenötter. Blanda ner avokado och kör igen. Smaka av med citron, havssalt och dijonsenap. Börja med en tesked senap och tillsätt gärna mer för starkare senapssmak. Lägg upp cirka en deciliter av röran på romansalladsbladet och toppa med kapris.
Visningar: 171
Inlagt 2013-08-15 20:08:46






0 min