Receptbeskrivning

Bovetemüsli med kakaobitar och gojibär

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


http://rawfoodbyerica.se/2013/03/03/recept-bovetemusli-med-kakao-nibs-och-gojibar/

Mmmmmm … Tänk att börja dagen med en superfrukost bestående av tor- kat bovete, kakaobitar och gojibär i en len mandelmjölk! Då har man verkli- gen något att se fram emot när man vaknar. Tips! Gör en stor sats och ha i en låda på jobbet – ett perfekt mellanmål för lite extra eftermiddagsenergi. Köp havremjölk eller rismjölk om du inte gjort din egen mandelmjölk!

Förberedelser:

Blötlägg 5 dl bovete i 8 timmar, skölj bort ”slemmet” noggrant och låt grodda ett dygn. Blötlägg mandlarna i 8–12 timmar.

Bovetemüsli:

5 dl bovete, blötlagt, groddat och torkat
2 dl gojibär
1 dl kakaobitar



Mandelmjölk:

2 dl mandel
6 dl vatten



Torka bovetet i ugn eller torkugn i 8–12 timmar (tills det är genomtorrt och crunchigt).

Lägg ingredienserna till müslin i en tättslutande burk. Skaka eller rör runt med en träslev. Müslin håller i flera månader i burken.

Skölj bort vattnet som du blötlagt mandeln i. Mixa mandeln med nytt vatten till en mjölk, sila eventuellt genom en finmaskig trådsil eller en nötmjölks påse. Servera müslin med mandelmjölken.

Visningar: 333
Inlagt 2013-08-15 20:12:21