Receptbeskrivning
Dillkött med sockerärter och gurksallad
Ingredienser
för
1 kg kalv grytbitar
1 l vatten
2 tsk salt
2 st morot
4 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st dillkvist(ar)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl buljong
3 msk dill, hackad
1 msk ättika
1.5 msk socker
salt
vitpeppar
1 st gurka
10 purjolök(ar)
2 dl minifraiche
2 lime
salt och peppar
2 st röd lök(ar)
3 st schalottenlök(ar)
1 msk rapsolja
400 g sockerärtor
flingsalt
peppar
1 l vatten
2 tsk salt
2 st morot
4 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st dillkvist(ar)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl buljong
3 msk dill, hackad
1 msk ättika
1.5 msk socker
salt
vitpeppar
1 st gurka
10 purjolök(ar)
2 dl minifraiche
2 lime
salt och peppar
2 st röd lök(ar)
3 st schalottenlök(ar)
1 msk rapsolja
400 g sockerärtor
flingsalt
peppar
Beskrivning
1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddorna och koka sakta i 1-1½ timme tills köttet känns mört. Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ihop med mjölet. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. Smaksätt såsen med dillen, ättika, socker och ev salt och peppar. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt köttet bli genomvarmt.
Gurksallad:
Finhacka gurkan och purjolöken. Blanda detta med minifraiche, limesaft och krydda med salt och peppar.
Stekt lök med sockerärter:
Skär löken i klyftor. Stek i oljan på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sockerärter, salt och peppar. Stek en stund till och servera som tillbehör exempel till biff eller kyckling.
Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad.
Näringsvärde per portion:
Energi: 369 kcal
Kolhydrater: 18 g
Protein: 38 g
Fett: 16 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 19 E%
Protein: 41 E%
Fett: 40 E%
2. Smält smöret i en kastrull och rör ihop med mjölet. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. Smaksätt såsen med dillen, ättika, socker och ev salt och peppar. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt köttet bli genomvarmt.
Gurksallad:
Finhacka gurkan och purjolöken. Blanda detta med minifraiche, limesaft och krydda med salt och peppar.
Stekt lök med sockerärter:
Skär löken i klyftor. Stek i oljan på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sockerärter, salt och peppar. Stek en stund till och servera som tillbehör exempel till biff eller kyckling.
Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad.
Näringsvärde per portion:
Energi: 369 kcal
Kolhydrater: 18 g
Protein: 38 g
Fett: 16 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 19 E%
Protein: 41 E%
Fett: 40 E%
Visningar: 564
Inlagt 2013-08-16 08:11:03

