Receptbeskrivning

Inlagd strömming med dillkaviar

Ingredienser för
6 dl vatten
3 dl socker
1.5 dl ättika (12%)
20 st strömmingsfilé rensade jämnstora (putsade från fenor)
1 dl kaviar slottskaviar
3 msk dill finhackad
7 st lagerblad
2 st röd lök(ar) i tunna klyftor
1 msk kryddpepparkorn hela
1 st morot i skivor
1 msk vitpepparkorn hela
vetemjöl
smör


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda lagen och rör tills att sockret har löst dig. Lägg ner kryddor och grönsakerna i lagen.

2. Blanda kaviar och dill.

3. Vänd strömmingen lätt i mjölet. Bred ett lager dillkaviar på varje strömmingsflundra och vik ihop den på mitten.

4. Smält smöret i en stekpanna och stek strömmingen gyllenbrun på båda sidorna.

5. Lägg den direkt i lagen och låt strömmingen stå i minst 2 dygn i kylskåpet.

Servera den inlagda strömmingen på ett hårdgräddat knäckebröd med lite rödlöksringar och färsk dill. Om man vill äta strömmingen som en hel måltid så passar det bra med lite nykokt färskpotatis.

Visningar: 344
Inlagt 2013-08-16 10:12:38