Receptbeskrivning
Saltgurka
Ingredienser
för
2 kg västeråsgurka
2 l vatten
2 dl grovt salt
svartvinbärsblad
dillkronor
några tunna skivor av pepparrot
1.5 tsk vitpepparkorn
2 bitar torkad hel ingefära
2 l vatten
2 dl grovt salt
0.5 tsk alunpulver
2 l vatten
2 dl grovt salt
svartvinbärsblad
dillkronor
några tunna skivor av pepparrot
1.5 tsk vitpepparkorn
2 bitar torkad hel ingefära
Ättikslag
1.25 dl ättiksprit (12%) 2 l vatten
2 dl grovt salt
0.5 tsk alunpulver
Beskrivning
Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats. Borsta västeråsgurkan i ljummet vatten. Rör ut saltet i vattnet. Låt gurkorna ligga i lagen 1/2 - 1 dygn. Koka ihop en ättikslag av ättikssprit, vattan, salt och alun. Låt kallna. Ta gurkorna ur saltlagen och varva dem i stora glasburkar med väl rengjorda svartvinbärsblad, dillkronor, några tunna pepparrotskivor, vitpepparkorn och torkad hel ingefära. Häll ättikslagen över gurkorna. Tillslut krukan genast. Förvara gurkorna mörkt och svalt. De är färdiga efter ca 3 veckor.
Visningar: 1341
Inlagt 2013-08-16 08:16:40

