Receptbeskrivning
Lammgryta
Ingredienser
för
500 g grytbitar, av lamm
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st vitlök, klyfta, finhackad
1 msk olivolja
3 st salladslökar, (ca 60 g)
1 st kanelstång
1 st ingefära, 2 cm riven
1 st spansk peppar, 2 cm, tunt skivad
2 tsk currypasta, röd
1 dl vatten
1 msk japansk soja
100 g spenat, hel, färsk eller fryst
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st vitlök, klyfta, finhackad
1 msk olivolja
3 st salladslökar, (ca 60 g)
1 st kanelstång
1 st ingefära, 2 cm riven
1 st spansk peppar, 2 cm, tunt skivad
2 tsk currypasta, röd
1 dl vatten
1 msk japansk soja
100 g spenat, hel, färsk eller fryst
Beskrivning
1. Krydda och bryn grytbitarna.
Tillsätt vitlöken mot slutet.
Ansa och skär salladslöken i skivor på snedden. Låt salladslöken fräsa med en stund. Tillsätt kanel, ingefära, chili, currypasta, vatten och soja.
2. Låt grytan koka ca 10 min. Fyll ev på med lite mer vatten om grytan ser ut att bli för torr.
Tillsätt spenaten och smaka av med ev mer salt och svartpeppar.
Servera med couscous.
Tillsätt vitlöken mot slutet.
Ansa och skär salladslöken i skivor på snedden. Låt salladslöken fräsa med en stund. Tillsätt kanel, ingefära, chili, currypasta, vatten och soja.
2. Låt grytan koka ca 10 min. Fyll ev på med lite mer vatten om grytan ser ut att bli för torr.
Tillsätt spenaten och smaka av med ev mer salt och svartpeppar.
Servera med couscous.
Visningar: 585
Inlagt 2013-08-16 08:26:40

