Receptbeskrivning
Ölmarinerad vildsvinsskinka med sjömanspotatis
Ingredienser
för
1.5 kg vildsvinsskinka
1 st hushållssnöre
66 cl öl, ljust
3 st vitlök, klyftor
1 tsk timjan
15 st kryddpepparkorn
15 st svartpepparkorn
4 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk japansk soja
1.2 kg potatis, fast
2 st lökar, gula
2 st morötter
3 dl västerbottensost, riven
2 dl persilja, grovhackad
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
6 dl marinad
1 st hushållssnöre
66 cl öl, ljust
3 st vitlök, klyftor
1 tsk timjan
15 st kryddpepparkorn
15 st svartpepparkorn
4 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk japansk soja
1.2 kg potatis, fast
2 st lökar, gula
2 st morötter
3 dl västerbottensost, riven
2 dl persilja, grovhackad
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
6 dl marinad
Beskrivning
1. Putsa köttet och bind om det med hushållssnöre.
2. Marinad: Blanda öl, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg skinkan i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd skinkan några gånger.
3. Sätt ugnen på 175°. Ta upp köttet ur marinaden, som sparas, och torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i en ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme till 70°.
4. Häll marinaden i en kastrull, koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil. Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.
5. Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt.
Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.
6. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis och snabbinlagda rödbetor.
2. Marinad: Blanda öl, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg skinkan i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd skinkan några gånger.
3. Sätt ugnen på 175°. Ta upp köttet ur marinaden, som sparas, och torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i en ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme till 70°.
4. Häll marinaden i en kastrull, koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil. Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.
5. Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt.
Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.
6. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis och snabbinlagda rödbetor.
Visningar: 376
Inlagt 2013-08-16 08:33:07






0 min