Receptbeskrivning
Vete- & grahamsscones
Ingredienser
för
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk
4 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225 grader. Skär smör i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
3. Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.
2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
3. Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.
Visningar: 156
Inlagt 2013-08-20 19:23:25





(2).jpg)
0 min