Receptbeskrivning
Lins & spenatpaj
Ingredienser
för
Pajdeg
2 dl mjöl 75 g smör
3 dl kvarg
Fyllning
500 g fryst hackad spenat (tinad)3 dl linser (okokta)
1 st gul lök
1 msk sweet chili sauce , gärna mer efter smak
1 tsk spiskummin , mer efter smak
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk citronsaft/apelsinjuice
riven ost
Beskrivning
Pajskal:
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Skölj linserna i kallt vatten, koka dem sedan tills de är mjuka.
Hacka löken och fräs i panna tills den blir lätt genomskinlig. Lägg i den tinade spenaten och låta puttra tillsammans ett par minuter. Tillsätt därefter linserna, kryddorna,sweet chili saucen och juicen. Rör samman alltihop och låt sjuda ihop 5 min.
Lägg fyllningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
Tillaga i ugnen ca 25 min eller tills osten har fått en fin färg.
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Skölj linserna i kallt vatten, koka dem sedan tills de är mjuka.
Hacka löken och fräs i panna tills den blir lätt genomskinlig. Lägg i den tinade spenaten och låta puttra tillsammans ett par minuter. Tillsätt därefter linserna, kryddorna,sweet chili saucen och juicen. Rör samman alltihop och låt sjuda ihop 5 min.
Lägg fyllningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
Tillaga i ugnen ca 25 min eller tills osten har fått en fin färg.
Visningar: 487
Inlagt 2013-08-17 16:21:34