Receptbeskrivning
Smördegspaj med paprika, getost,honung o rosmarin
Ingredienser
för
Beskrivning
2st plattor fryst smördeg
1st pajform, 11x35cm
Fyllning:
1st gul lök
3st paprikor
2msk olivolja
2-3msk marinerade soltorkade cocktailtomater
4-5blad finhackade rosmarinblad +
4-5blad till garnering
salt & peppar
3dl riven ost
4st skivor getost
4msk flytande honung
1msk pinjenötter
Fyllningen: Skala och hacka löken, dela o kärna ur paprikorna i bitar. Fräs löken i olja ca 3min. Tillsätt paprikan, fräs ca 5min. Blanda i tomaterna och rosmarinen. Salta och peppra. Låt kallna.
Tina smördegen i rumstemperatur ca 20min. Tryck ut degen över botten och kanter i pajformen. Jämna till degkanterna, nagga degen med en gaffel. Sätt ugnen på 225°. Lägg den rivna osten i pajskalet, fördela paprikaröran ovanpå osten. Grädda pajen i mitten av ugnen 15min. Lägg på getosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötter. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 5min. Garnera med rosmarinblad.
1st pajform, 11x35cm
Fyllning:
1st gul lök
3st paprikor
2msk olivolja
2-3msk marinerade soltorkade cocktailtomater
4-5blad finhackade rosmarinblad +
4-5blad till garnering
salt & peppar
3dl riven ost
4st skivor getost
4msk flytande honung
1msk pinjenötter
Fyllningen: Skala och hacka löken, dela o kärna ur paprikorna i bitar. Fräs löken i olja ca 3min. Tillsätt paprikan, fräs ca 5min. Blanda i tomaterna och rosmarinen. Salta och peppra. Låt kallna.
Tina smördegen i rumstemperatur ca 20min. Tryck ut degen över botten och kanter i pajformen. Jämna till degkanterna, nagga degen med en gaffel. Sätt ugnen på 225°. Lägg den rivna osten i pajskalet, fördela paprikaröran ovanpå osten. Grädda pajen i mitten av ugnen 15min. Lägg på getosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötter. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 5min. Garnera med rosmarinblad.
Visningar: 652
Inlagt 2013-08-17 18:28:55






30 min