Receptbeskrivning
Lökpaj i smördegsbo
Ingredienser
för
Beskrivning
1förp. kyld smördeg
Fyllning:
3st gula jättelökar
1st äggula
5-6msk vit balsamvinäger
5-6msk olivolja
4-5krm flingsalt
12st timjankvistar
Sätt ugnen på 175°. Dela lökarna i halvor och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in formen i mitten av ugnen och förbaka lökarna mjuka, ca 35min. Låt lökarna kallna och ta bort skalet. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär eller ta ut rundlar med kakmått, lite större än lökarna. Ta bort överflödig det. Pensla rundlarna med äggulan och nagga dem men en gaffel. Placera en lökhalva på varje rundel. Droppa balsamvinäger och olja mellan lökbladen. Strö över flingsaltet. Öka ugnstemperaturen till 200°. Grädda lökpajerna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20min. Lägg på timjankvistarna.
Fyllning:
3st gula jättelökar
1st äggula
5-6msk vit balsamvinäger
5-6msk olivolja
4-5krm flingsalt
12st timjankvistar
Sätt ugnen på 175°. Dela lökarna i halvor och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in formen i mitten av ugnen och förbaka lökarna mjuka, ca 35min. Låt lökarna kallna och ta bort skalet. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär eller ta ut rundlar med kakmått, lite större än lökarna. Ta bort överflödig det. Pensla rundlarna med äggulan och nagga dem men en gaffel. Placera en lökhalva på varje rundel. Droppa balsamvinäger och olja mellan lökbladen. Strö över flingsaltet. Öka ugnstemperaturen till 200°. Grädda lökpajerna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20min. Lägg på timjankvistarna.
Visningar: 165
Inlagt 2013-08-17 18:30:18






30 min