Receptbeskrivning
Köttfärsomelett i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
400g. Köttfärs
Salt o svartpeppar
2st. Vitlöksklyftor
1st. Gul lök
3msk. Vatten
1,5msk. Tomatpure'
Timjan
Botten:
4st ägg
1dl. Grädde
2msk. Smör
1tsk. Oregano
Täcke:
2dl. Riven ost
1dl. Grädde
1/2dl. Crème fraîche
10st. Coktailtomater
Sätt ugnen på 200c. Hacka lök o vitlök o bryn i pannan, tillsätt köttfärsen o bryn tills den är genomstekt. Salta o peppra. Häll i vattnet, tomatpuren o hackad färsk timjan o låt puttra tills vätskan kokat bort. Vispa äggen med grädde oregano o häll i en smord gratängform. Grädda i ugn ca 8-10min. Ta ut o lägg på fyllningen. Höj värmen till 225c, fördela köttfärsen i formen. Blanda i grädde, creme fraiche o ost i en separat bunke o häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coktailtomater över pajen. Grädda i 10min eller tills osten smält o fått lite färg.
Salt o svartpeppar
2st. Vitlöksklyftor
1st. Gul lök
3msk. Vatten
1,5msk. Tomatpure'
Timjan
Botten:
4st ägg
1dl. Grädde
2msk. Smör
1tsk. Oregano
Täcke:
2dl. Riven ost
1dl. Grädde
1/2dl. Crème fraîche
10st. Coktailtomater
Sätt ugnen på 200c. Hacka lök o vitlök o bryn i pannan, tillsätt köttfärsen o bryn tills den är genomstekt. Salta o peppra. Häll i vattnet, tomatpuren o hackad färsk timjan o låt puttra tills vätskan kokat bort. Vispa äggen med grädde oregano o häll i en smord gratängform. Grädda i ugn ca 8-10min. Ta ut o lägg på fyllningen. Höj värmen till 225c, fördela köttfärsen i formen. Blanda i grädde, creme fraiche o ost i en separat bunke o häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coktailtomater över pajen. Grädda i 10min eller tills osten smält o fått lite färg.
Visningar: 312
Inlagt 2013-08-17 19:28:57






30 min