Receptbeskrivning

Torsk med brynt citronsmör och tomat

Ingredienser för
4 fryst torsk
msk salt
25 g smör (eller efter samvete)
0.5 citron
5 mogna tomater, gärna i olika färger och sto
1 msk kapris
0.5 kruka färsk basilika
nymalen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Klipp loss de frusna torskbitarna ur plasten. Lägg dem i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10-15 min.
2. Ställ kastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5-10 min.
3. Smält smöret under tiden tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Släng ner tomaterna skurna i bitar och blanda runt. Tillsätt kapris, basilika och svartpeppar.
4. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg upp på tallrikar. Fördela tomatsmöret över. Garnera med lite extra basilikablad.
5. Servera genast, gärna med nykokt pyttepotatis.

Visningar: 108
Inlagt 2013-08-18 06:10:06