Receptbeskrivning

Fish’n chips

Ingredienser för
ingredienser
600 g kolja
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt och svartpeppar
2 dl matyoghurt (10 %)
0.5 msk senap
2 msk kapris
2 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
1 romansallad
1 citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina fisken. Sätt ugnen på 225°C. Klyfta potatisen och blanda med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar. Skär koljan i bitar och salta och peppra. Panera i uppvispade ägg och panko. Stek frasigt i oljan ca 5 minuter på varje sida. Strimla och skölj salladen och låt den rinna av. Vänd salladen med lite pressad citronsaft. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och sallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till. För alla Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 481
Inlagt 2013-08-18 07:44:54