Receptbeskrivning
Pajskal i långpanna - svamp & viltskav
Mai Skoglund via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
pajskal
250 g smör eller margarin 6 dl vetemjöl
4.5 msk vatten
Äggstanning
5 ägg 5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm peppar
fyllning- svamp & viltskav
500 g svamp 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
2 msk smör
1 paket fryst, tinad viltskav (Ã ca 240 g)
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk repad och finhackad timjan
3 dl västerbottensost
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyllning - svamp & viltskav: Skär svamp i bitar. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och skär paprika i tärningar. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och låt fräsa 2-3 minuter. Lyft ur svampen. Fräs lök, vitlök, paprika och viltskav 6-7 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Blanda skaven med svamp och timjan. Lägg svamp- och skavblandningen i pajskalet. Häll på äggstanningen och strö över västerbottensost. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Visningar: 557
Inlagt 2013-08-18 08:03:31