Receptbeskrivning
Pajskal i långpanna
Mai Skoglund via Ica.se
Ingredienser
för
pajskal
250 g smör eller margarin 6 dl vetemjöl
4.5 msk vatten
Äggstanning
5 ägg 5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm peppar
fyllning - linser & spenat
1 gul lök 2 vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkade tomater
450 g fryst, tinad och urpressad bladspenat
2 msk olja
2 burkar röda linser (kokta, avrunna)
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g fetaost
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyll med linser och spenat enligt nedan. Fyllning - linser & spenat: Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Hacka inlagda soltorkade tomater. Fräs lök, vitlök och bladspenat i olja 3-4 minuter. Ta av från värmen. Blanda i röda linser och tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Fyll pajskalet med spenat- och linsröran. Häll på äggstanningen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Visningar: 664
Inlagt 2013-08-18 08:03:55

