Receptbeskrivning

Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk

Ingredienser för
ingredienser
pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4.5 msk vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm peppar
fyllning - oliv & tonfisk
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 askar sardellfiléer (à 100 g)
3 tomater
2 burkar tonfisk i olja (à ca 185 g)
1 burk kärnfria kalamataoliver (à ca 300 g)
2 dl riven lagrad ost
nymalen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pajskal: Sätt ugnen på 200°C. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34x40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyllning- oliv & tonfisk: Skala och finhacka schalottenlökar och vitlöksklyftor. Fräs detta i smör 3-4 minuter. Finhacka sardellfiléer. Skär tomater i skivor. Häll av oljan från tonfisken. Fördela tonfisk, sardeller, lök, vitlök och kalamataoliver i pajskalet. Häll på äggstanningen. Lägg på tomaterna och strö över ost. Mal över lite svartpeppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Visningar: 594
Inlagt 2013-08-18 08:04:56