Receptbeskrivning

Kabobspett från Marrakech

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
500g. Nötfärs
1/2st. Gul lök
2st. Vitlöksklyftor
2msk. Olivolja
1,5tsk. Salt
2krm. Svartpeppar
1,5tsk. Paprikapulver
1tsk. Mald spiskummin
1/2dl. Bladpersilja, hackad
1/2dl. Färsk koriander

Tomatsalsa:
4st. Färska tomater
1st. Schalottenlök
1dl. Färsk koriander
1msk. Olivolja
1/2tsk. Salt
1krm. Svartpeppar
1/2tsk. Harissa

Skala o hacka löken o vitlöken. Blanda färsenmedlök, olja, kryddor o kryddgrönt. Forma till drygt tumtjocka rullar o trä upp dem på små blötlagda spett o grilla på galler över glödbädd, eller i en långpanna i ugnen under grillelementet eller i 275c i 8min, vänder efter halva tiden.
Tomatsalsa: kryssa tomaterna i toppen, doppa dem i kokande vatten o dra av skalet. Halverar kärna ur tomaterna o skär dem i små bitar. Skala o finhacka schalottenlöken. Blanda tomathack, lök o koriander i en skål med olja, salt, peppar o hatiska. Servera salsan till de nygräddade spetten.

Visningar: 117
Inlagt 2013-08-18 17:40:16