Receptbeskrivning
Gi-tamarikyckling med sötpotatis o chèvre
Ingredienser
för
Beskrivning
600g. Kycklingfilé
2dl. Tamarisoja
1dl. Rapsolja
2st. Vitlöksklyftor
Salt o svartpeppar
Olika frön ex. sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
2st. Sötpotatis
Chèvre
Valnötter
Färsk timjan
Kvisttomat
Ruccola
Salvia
Flingsalt
Gör en marinad av soja, olja, pressad vitlök, salt o peppar. Marinera o låt stå i minst 4h gärna över natten.
Sätt ugnen på 150C och ugnsbaka kycklingfiléerna i 30min i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över kycklingen innan du sätter in den i ugnen.
Låt kycklingen svalna innan du skär den i bitar. Lika gott kall som varm.
Sätt ugnen på 250C, borsta sötpotatisen ren o skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten. Droppa över lite rapsolja och lägg chevre i bitar på, strö över valnötter och timjan.
I ena hörnet lägger du en kvist med tomater, ringla över lite rapsolja.
Lägg upp kycklingfiléer skuren i tunna skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre o nötterna. Strö över flingsalt.
2dl. Tamarisoja
1dl. Rapsolja
2st. Vitlöksklyftor
Salt o svartpeppar
Olika frön ex. sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
2st. Sötpotatis
Chèvre
Valnötter
Färsk timjan
Kvisttomat
Ruccola
Salvia
Flingsalt
Gör en marinad av soja, olja, pressad vitlök, salt o peppar. Marinera o låt stå i minst 4h gärna över natten.
Sätt ugnen på 150C och ugnsbaka kycklingfiléerna i 30min i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över kycklingen innan du sätter in den i ugnen.
Låt kycklingen svalna innan du skär den i bitar. Lika gott kall som varm.
Sätt ugnen på 250C, borsta sötpotatisen ren o skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten. Droppa över lite rapsolja och lägg chevre i bitar på, strö över valnötter och timjan.
I ena hörnet lägger du en kvist med tomater, ringla över lite rapsolja.
Lägg upp kycklingfiléer skuren i tunna skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre o nötterna. Strö över flingsalt.
Visningar: 534
Inlagt 2013-08-18 17:59:53






30 min