Receptbeskrivning
Grekisk kycklingpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
600g. Kycklingfilé
3st. Sötpotatis/palsternacka
2st. Morot
1st. Rödlök
2st. Tomat
1/2st. Gul paprika
1/2st. Röd paprika
100g. Fetaost
7st. Svarta oliver
Marinad:
1/2dl. Olivolja
1st. Pressad vitlöksklyfta
1tsk. Sambal oelek
1msk. Soja
2msk. Teriyakisås
Strimla kycklingen o låt ligga i marinaden minst ett par timmar. Klyfta sötpotatisen/palsternackan o dela morötterna i bitar. Fyll sedan en långpanna med sötpotatis/palsternacka o morötterna o låt det stå i ugnen ca 20 min. Dela under tiden paprikorna i lite större bitar, klyfta rödlöken o tomaterna. Ta ut långpannan o lägg över den marinerade kycklingen med lite marinad, strö över oliverna o smula fetaosten. Krydda med nymalen svartpeppar, citruskrydda, dragon o ev. lite salt. Vänd försiktigt några ggr. o Häll på mer teriyaki o soja modet ser för torrt ut. Skall gräddas i ca 30min. Servera med tzatziki o eller grekiskt lant-eller olivbröd till.
3st. Sötpotatis/palsternacka
2st. Morot
1st. Rödlök
2st. Tomat
1/2st. Gul paprika
1/2st. Röd paprika
100g. Fetaost
7st. Svarta oliver
Marinad:
1/2dl. Olivolja
1st. Pressad vitlöksklyfta
1tsk. Sambal oelek
1msk. Soja
2msk. Teriyakisås
Strimla kycklingen o låt ligga i marinaden minst ett par timmar. Klyfta sötpotatisen/palsternackan o dela morötterna i bitar. Fyll sedan en långpanna med sötpotatis/palsternacka o morötterna o låt det stå i ugnen ca 20 min. Dela under tiden paprikorna i lite större bitar, klyfta rödlöken o tomaterna. Ta ut långpannan o lägg över den marinerade kycklingen med lite marinad, strö över oliverna o smula fetaosten. Krydda med nymalen svartpeppar, citruskrydda, dragon o ev. lite salt. Vänd försiktigt några ggr. o Häll på mer teriyaki o soja modet ser för torrt ut. Skall gräddas i ca 30min. Servera med tzatziki o eller grekiskt lant-eller olivbröd till.
Visningar: 498
Inlagt 2013-08-18 18:15:17






30 min