Receptbeskrivning

Thaigratäng

Ingredienser för
500 g fläskfilé
1 msk kinesisk soja
1 msk curry
1 msk olja
2 st strimlade paprikor
1 burk kokosmjölk
2 msk köttfond
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
0.5 dl chilisås
rivet skal från lime
0.5 msk curry
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk kinesisk soja
2 tsk potatismjöl
1 msk sesamfrön
bladpersilja garnering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
500 g fläskfilé eller färsk skinka
1 msk kinesisk soja
1 msk curry
1 msk olja
2st. strimlade paprikor SÃ¥s:
1 burk. kokosmjölk, 400 ml
2 msk köttfond
1 tsk salt
1-2 krm cayennepeppar
½ dl chilisås rivet skal från 1 lime
½ msk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
2 tsk potatismjöl Garnering:
1 msk sesamfrön Bladpersilja Ugn 225 grader.
Strimla köttet fint. Blanda det med soja, curry och olja.
Lägg köttstrimlorna i en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till såsen och koka upp under omrörning. Häll såsen och strimlad paprika över köttet. Ställ in i ugnen i 25 minuter.
Strö över sesamfrön, räkor och bladpersilja vid servering.
Servera med ris eller nudlar.

Visningar: 478
Inlagt 2013-08-19 07:41:48