Receptbeskrivning

Kycklinglasagne med tomat och mozzarella

Ingredienser för
2 gula lökar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 10 lasagneplattor
250 g mozzarella


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175ºC. Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med salt och peppar. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med grönsallad. För alla Läs noga ingredienserna på buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri lasagne.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och ersätt mozzarellan med tofu.
Gör äggfri: använd lasagne utan ägg och kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Visningar: 802
Inlagt 2013-08-19 08:52:52