Receptbeskrivning

Lax med tomat och pesto

Ingredienser för
ingredienser
4 prtionsbitar lax
4 prt pasta (gärna penne)
4 tomater
1 rödlök
2 msk grön pesto
1 dl gröna oliver
65 g babyspenat
1 msk smör eller margarin
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina laxen. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden pastan kokar, skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt. Rör i peston i den varma pastan och rör därefter ner tomater, lök, oliver och spenat i pastan. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera laxen direkt med pestopastan. För alla Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och uteslut peston.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta och kontrollera att peston inte innehåller E 1105 = lysozym

Visningar: 266
Inlagt 2013-08-19 10:54:08