Receptbeskrivning
Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor
Ingredienser
för
ingredienser
4 ägg 1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
1 kruka dill
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
flingsalt och svartpeppar
0.5 citron
5 bitar rektangulärt mjukt tunnbröd
topping
2 dl crème fraiche ca 200 g najadlax bufféskuren
0.5 gurka
5 rädisor
0.5 ask ärtskott eller röda mangoldskott (eller
Beskrivning
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 11 minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka dem. Låt räkorna rinna av väl. Hacka dem grovt. Hacka hälften av dillen, spara resten till garnering. Skala och riv pepparroten. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dill och pepparrot. Vänd ner ägg och räkor. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citron.
3. Varva tunnbrödet med räkfyllningen. Topping: Vispa crème fraichen tjock. Bred den på det översta brödet. Garnera med najadlax, hyvlad gurka och rädisor, dill, ärtskott och/eller röda mangoldskott. För alla Gör äggfri: Uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning t. ex. kräftstjärtar. Använd äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri creme fraiche. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Byt creme fraiche till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
3. Varva tunnbrödet med räkfyllningen. Topping: Vispa crème fraichen tjock. Bred den på det översta brödet. Garnera med najadlax, hyvlad gurka och rädisor, dill, ärtskott och/eller röda mangoldskott. För alla Gör äggfri: Uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning t. ex. kräftstjärtar. Använd äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri creme fraiche. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Byt creme fraiche till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Visningar: 873
Inlagt 2013-08-19 13:03:49






0 min