Receptbeskrivning
Djävulskyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
1st hel kyckling
3msk Smör-&rapsolja
1tsk salt tsk sambal oelek
2st pressade vitlöksklyftor
2msk hackad färsk persilja rivet skal och saft av 1⁄2 st citroner Olivsås:
1 1⁄2dl turkiskyoghurt
1⁄2dl gröna oliver Sätt ugnen på 250°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min. Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.
3msk Smör-&rapsolja
1tsk salt tsk sambal oelek
2st pressade vitlöksklyftor
2msk hackad färsk persilja rivet skal och saft av 1⁄2 st citroner Olivsås:
1 1⁄2dl turkiskyoghurt
1⁄2dl gröna oliver Sätt ugnen på 250°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min. Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.
Visningar: 601
Inlagt 2013-08-19 20:18:27