Receptbeskrivning

Mustig gulasch

Ingredienser för
3 gula lökar
1-1.5 msk margarin
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av nöt
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1.5 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 chilifrukt t ex spansk peppar
4 potatisar
2 paprikor gärna av olika färger
ev salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt. Servera med en klick apelsinmajonnäs (se Tips). För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs eller crème fraiche som smaksätts med lite rivet apelsinskal.

Visningar: 511
Inlagt 2013-08-19 20:25:34