Receptbeskrivning
Ingredienser för
125 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl vatten
300 g små fina kantareller
1 liten knippa gräslök
2 dl mjölk
2 dl kaffegrädde
100 g riven emmentalerost
5 ägg
smör
salt och malen vitpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Smula mjöl och margarin med fingertopparna till en grynig massa. Häll på vatten och krama ihop till en deg. Knåda inte! Kavla ut pajdegen och klä pajformen. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
2. Finhacka gräslöken, riv osten, rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i smör, sänk värmen en aning och låt den sedan småputtra i 7–8 minuter, rör om emellanåt. Bred ut svampen, gräslöken och osten i pajskalet.
3. Blanda samman grädde och mjölk och ljumma det försiktigt. Vispa äggen lätt i en bunke. Häll sedan gräddmjölken över äggen, krydda med salt och peppar. Häll mjölkblandningen i pajskalet och ställ in pajen i ugnen. Grädda 30–35 minuter eller tills äggblandningen ”stannat”.

Visningar: 527
Inlagt 2013-08-20 10:16:34