Receptbeskrivning

Kantarellpaj från Mitt kök

Ingredienser för
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk vatten
500 g kantareller
3 st silverlök
50 cl mörk öl
2 st vitlöksklyftor
5 kvistar timjan
100 g västerbottenost, riven
2 dl crème fraiche
3 msk smör
5 st ägg
5 dl grädde
0.5 dl persilja, hackad
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smörj en pajform med smör och lägg in i frysen.
2. Skär smör i små kuber och blanda ihop salt och vetemjöl.
3. Blanda sedan salt, smör, mjöl och vatten till en fast pajdeg.
4. Plasta in pajdegen och låt vila i kylen minst 30 minuter.
5. Skala och strimla lök och vitlök tunt.
6. Svetta löken i smör i en kastrull och plocka ner timjan i kastrullen.
7. Häll öl över löken och låt vätskan koka in helt i löken på låg värme.
8. Ta ut din pajdeg från kylskåpet och tryck ut degen i den frysta pajformen.
9. Picka pajen med en gaffel i botten och låt degen vila i kylskåpet ytterligare i 10 minuter.
10. Sätt ugnen på 160 grader.
11. Tvätta kantareller i ljummet vatten och låt torka på en handduk.
12. Stek kantareller gyllenbruna med smör i en gjutjärnspanna, smaka av med salt och svartpeppar.
13. Knäck ägg i en bunke och blanda med grädde. Smaka av med salt.
14. Baka pajdegen i 5 minuter i ugnen.
15. Fyll pajdegen med smörstekta kantareller och ölkokt lök.
16. Slå på äggblandningen över pajen och baka i ugnen tills din kantarellpaj får en gyllenbrunfärg, cirka 20-35 minuter.
17. Mixa riven västerbottenost och crème fraiche med varandra.
18. Ta ut din kantarellpaj, strö hackad persilja över och servera med västerbottenkrämen.

Visningar: 673
Inlagt 2013-08-20 11:09:10