Receptbeskrivning

Tiramisu

Ingredienser för
4 st ägg
6 msk socker
500 g mascarpone
1 st citron
2 dl espressokaffe
4 cl marsalavin
2 cl amarettolikör
30 st savoiardikex
2 msk kakao


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skira äggen. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen.
2. Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan.
3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten.
4. Blanda det kalla kaffet med vinet och doppa kexen till hälften i detta. Lägg ut kexen i botten på en porslinsform, droppa på amaretto och lägg på hälften av krämen.
5. Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering. Garnera eventuellt med jordgubbar.

Visningar: 896
Inlagt 2011-04-22 15:29:37