Receptbeskrivning

Fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser för
1 l fiskbuljong (av tärning)
2 dl torrt vitt vin
20 blåmusslor (skrubbade, släng de som inte ö
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 morot
1 liten purjolök
200 g laxfilé
200 g torskfilé, sej eller hoki
200 g kräftstjärtar eller räkor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp buljong och vin i en rejäl gryta. Sjud musslorna i buljongen tills de öppnat sig. Ta upp dem ur buljongen och ta ut dem ur skalen.
2. Slå i grädde och tomatpuré i buljongen.Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen.
3. Tärna rotfrukter och potatis i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen.
4. Skär fisken i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg i musslorna och kräftstjärtarna precis före servering.

Visningar: 494
Inlagt 2013-08-20 21:15:17