Receptbeskrivning
Sannes kryddiga fiskgryta
Ingredienser
för
4 st laxfiléer
360 g kräftstjärtar
8 st musslor
1 st purjolök, stor
2 st tärningar fiskbuljong
2 msk curry
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
370 g krossade tomater
360 g räkor, skalade
35 g dill, djupfryst
360 g kräftstjärtar
8 st musslor
1 st purjolök, stor
2 st tärningar fiskbuljong
2 msk curry
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
370 g krossade tomater
360 g räkor, skalade
35 g dill, djupfryst
Beskrivning
1. Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
2. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden.
3. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
4. Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter.
5. Ha i dillen.
6. Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.
7. Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.
2. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden.
3. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
4. Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter.
5. Ha i dillen.
6. Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.
7. Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.
Visningar: 782
Inlagt 2013-08-20 21:17:50