Receptbeskrivning
Gös à la Nedingen
Ingredienser
för
4 st gösfiléer utan skinn
3 st tomater, blandade sorter
2 st salladslökar
4 st potatisar
saften av 0.5 citron
30 g smör
0.5 dl gröna oliver
1 msk kapris
1 msk hackad färsk timjan
gourmetsalt
vitpeppar
2 msk olivolja
3 st tomater, blandade sorter
2 st salladslökar
4 st potatisar
saften av 0.5 citron
30 g smör
0.5 dl gröna oliver
1 msk kapris
1 msk hackad färsk timjan
gourmetsalt
vitpeppar
2 msk olivolja
Beskrivning
1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Salta. Sjud gösen 5-6 min.
2. Skär tomater och salladslök grovt.
3. Skala och tärna potatisen, 2x2 cm. Lägg dem i en kastrull och bressera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
4. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
5. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar. Droppa över olivoljan.
2. Skär tomater och salladslök grovt.
3. Skala och tärna potatisen, 2x2 cm. Lägg dem i en kastrull och bressera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
4. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
5. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar. Droppa över olivoljan.
Visningar: 353
Inlagt 2013-08-20 21:26:56






0 min